Yoga

Studio Yoga Roots ligt achter de Nieuwendammerdijk 308 in Amsterdam-Noord.

Yoga: the union of body – mind – spirit and emotions

Een van mijn belangrijkste leraren van de afgelopen jaren waar ik heel dankbaar voor ben, is Aadil Palkhivala, leerling van B.K.S. Iyengar. Hij geeft les in yoga zoals yoga echt bedoeld is, met alle therapeutische effecten van dien. Iyengar kende het menselijk lichaam als geen ander en heeft alle yogahoudingen tot in hun diepste essentie uitgewerkt. Deze diepe kennis van het menselijk lichaam, gecombineerd met de filosofie van Sri Aurobindo over de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn, maakt de yoga heel effectief.

De yogalessen zijn alignment based en worden gegeven in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht: iedereen groeit verder op zijn eigen nivo. De lessen bestaan uit Asana en Meditatie met een uitgebreide kennis van energie en de juiste acties in de houdingen. Hierdoor profiteert lichaam en geest maximaal van de yogahouding en dat ervaar je door het gevoel van ruimte en ontspanning in het lichaam. Door de controle over je ademhaling, ontstaat er een innerlijke flow die je lichaam helpt de houdingen op een ritmische en soepele manier uit te voeren. De houdingen worden wat langer aangehouden zodat je de kans krijgt de asana goed te voelen. De ene keer ligt de nadruk in de les op een flow, de andere keer gaat het meer over techniek, het correct uitvoeren van de houdingen. Een les duurt 90 minuten.

Online Yoga

Voel je je in verband met Covid19 niet prettig in de studio? Dan kan je de komende weken de reguliere lessen ook online volgen, op jouw favoriete yoga plek in huis. Volg dan online yoga lessen vanuit de Yoga Roots studio bij jou thuis op je telefoon, tablet via de gratis Zoom app of op je computer via Zoom https://zoom.us/join. Met behulp van een matje, yoga props en een dekentje kan je de les volgen. Heb je geen blokken of pads wees creatief en gebruik een laag krukje of iets anders wat voor jou werkt. Draag comfortabele kleren en zoek een fijne rustige plekje op in je huis.

Als je de code na je inschrijving hebt ontvangen, log dan in. Ik zal de les 10 minuten van te voren openen om te horen hoe het met je gaat. Het zou fijn zijn om je camera zo neer te zetten zodat ik kan zien wat je doet. Na de les is er tijd en ruimte voor vragen en feedback een les duurt 90 minuten.

Kinder- & Tieneryoga

Kinderyoga maakt kinderen bewust en trots op hun lichaam. Het helpt ze te leren luisteren naar wat hun lichaam nodig heeft en het verschil tussen inspanning en ontspanning. De coördinatie wordt beter en focus en concentratie worden vergroot. Yoga voor tieners is wat serieuzer, met meer bezinning en reflectie over wie ben je en waar wordt jij blij van.

Een kinder- of tienerles duurt 60 minuten.

All life is yoga – Sri Aurobindo

Boek je les

Prijzen

Losse les
€ 16,00
Proefles
€ 16,00
10 lessenkaart
€ 155,00
90 minuten
Kinderles
€ 12,50
60 minuten
Sunday Delight
€ 20,00
Privéles / Yogatherapie
€ 70,00
60 minuten
Privéles / Yogatherapie
€ 90,00
90 minuten
Privéles aan huis
€ 109,00
90 minuten