Mariken Fliervoet

Mariken Fliervoet is moeder van drie kinderen, yogaleraar, acupuncturist en eigenaar van Yoga Roots Amsterdam. Ze helpt kinderen en volwassenen in balans te komen en gezond te blijven met yoga, meditatie, acupunctuur en life coaching. Onder de naam Inner You heeft ze verschillende programma’s ontwikkeld om volwassenen en kinderen dichter bij zichzelf te brengen. Inner You brengt je meer focus, geluk, liefde en gezondheid in je leven. Het helpt je jouw eigen unieke stem en talenten te gebruiken.

Haar oudste kind is hoog gevoelig en had veel ontwikkelingsproblemen en kreeg toen hij vier jaar was (nu 19) een diagnose dat hij nooit zelfstandig zou worden. Ze is gaan beschrijven wat er aan de hand was en zocht daar vervolgens therapieën bij. De combinatie van voeding, beweging en alternatieve therapieën, brachten de balans terug in zijn zenuwstelsel zodat hij nu een zelfstandig leven leidt en zijn dromen waar kan maken. Deze ervaring leidde er toe dat zij een dieper begrip van energie en het menselijk lichaam wilde krijgen. In 2016 studeerde zij af in Chinese Acupunctuur bij Qing Bai om vervolgens in 2017 te specialiseren in Japanse Acupunctuur (Toyohari en Shonishin – kinderacupunctuur) bij Stephen Birch.

Purna Yoga

Mariken geeft Yogales sinds 2008 en studeerde bij Revital Prisler en Teresa Caldas. De afgelopen jaren studeerd zij Purna Yoga (bezig met 2000-TT) bij Aadil Palkhivala, leerling van B.K.S. Iyengar. Hij doceert de oude energetica, met alle therapeutische effecten die bij yoga hoort. Iyengar kende het menselijk lichaam als geen ander en heeft alle yogahoudingen tot in hun diepste essentie uitgewerkt. Deze diepe kennis van het menselijk lichaam, gecombineerd met de filosofie van Sri Aurobindo over de ontwikkeling van het menselijk bewustzijn, maakt de yoga heel therapeutisch. Sinds 2016 geeft Mariken gecertificeerde Purna Yoga 200-Teacher Training (Yoga Alliance RYT-200) in Nederland. In deze training krijg je een sterke yogabasis met mediatie, filosofie, anatomie en kennis van levensstijl.

A Heartfull life – Meditatie

Een belangrijk onderdeel is van Purna Yoga is Heartfull Meditation™ ontwikkeld door Savitri. Deze methode, helpt je om makkelijk contact te maken met de diepste essentie van jezelf. In een korte tijd balanseer je je energiehuishouding en zet je niet-functionele energie om naar helende energie of energie die voor jou werkt.

Deze methode is zeer eenvoudig maar doeltreffend. Je bereikt in korte tijd meer focus in je dagelijkse bezigheden, een betere verbinding met jezelf en kan meer genieten van de momenten die er toe doen.

Inner You

Haar belangrijkste les van de afgelopen jaren is: werken met energie werkt! En iedereen kan dat geven voor zich laten werken! De combinatie met Purna Yoga en Heartfull Meditation™ verwerkt ze in 2017 tot het coaching programma Inner You waarbij ze al haar ervaring samenvat in een verdiepingsprogramma voor kinderen en volwassenen.