Mariken Fliervoet

Mariken Fliervoet

foto: Stoika

Na jarenlang een communicatieadviesbureau gehad te hebben, ben ik me steeds meer gaan interesseren in de communicatie binnen organisaties en ook in de communicatie naar en van jezelf. We weten heel veel van onze buitenwereld maar hoe zit onze binnenwereld in elkaar? Wat is denken? Wat is voelen? Hoe gaan we om met lastige situaties in het leven? Hoe werkt je lichaam? Hoe kun je het beste uit jezelf halen?

 

Yoga

Via de studie van Yoga (Vijnana Teacher Training  met Teresa Caldas (900-uur) en de 500-hour training met Aadil Palkhivala) ben ik een gecertificeerde yoga leraar, geregistreerd bij Yoga Alliance. Mijn lessen zijn Alignment Based en zijn gebaseerd op de kennis van B.K.S. Iyengar en Sri Aurobindo, samengebracht door Aadil Palkhivala in het Purna Yoga College. De oude kennis die zich al duizenden jaren bewezen heeft, toegepast in de hedendaagse maatschappij. Pas als je de yogahoudingen goed uitvoert (de juiste acties in de houding) en daarbij de energetische richting kent, wordt een asana echt effectief en zelfs therapeutisch. Aadil Palkhivala is ruim 30 jaar bezig geweest deze kennis te vertalen in Purna Yoga. Zoals Willem Oltmans ooi zei: ‘tradities behouden alleen hun waarde als je ze toetst aan een nieuwe realiteit.’ Het menselijk lichaam is niet gemaakt voor het zittende bestaan dat we tegenwoordig leiden. Met de yogahoudingen maak je weer ruimte in het lichaam zodat de energie weer vrij kan stromen: het lichaam wordt soepeler en je voelt je weer energiek!

 

Chinese Geneeskunde

‘Optimale voeding, is het medicijn van de toekomst’, Linus Pauling, tweevoudig nobel-prijswinnaar. De radicale breuk die in de 20ste eeuw optrad tussen voeding en gezondheid is de reden waarom wij niet in staat zijn ondanks een sterke Westerse geneeskunde, voortijdige overlijden aan westerse kwalen te voorkomen. Geraffineerd voedsel en stress zijn onze grootste ziekteverwekkers. Met de juiste kennis van de energetica van voeding, beweging en acupunctuur kan het lichaam en de geest zijn balans weer hervinden.

Acupunctuur kan onder andere toegepast worden bij: allergie, pseudo krup, slapeloosheid, hoofdpijn, verwerken van prikkels, menstruatieklachten, afvallen, verslavingen, stress, pijnklachten, huiduitslag, het verwerken van heftige emoties, depressie, concentratieproblemen, spijsverteringsproblemen, tinnitus en kan gebruikt worden voor alle leeftijden. Ik maak gebruik van Japanse acupunctuur, een subtielere en zachtere vorm dan de Chinese, zodat deze ook geschikt is voor kinderen en weinig belastend is voor een client. Ik ben afgestudeerd aan de HBO-opleiding Academie Qing Bai, Acupunctuur en studeer verder met Japanse acupunctuur bij Stephen Birch.

Certified Vijnana teacher, Purna Yoga inspired.

logo_vijnanayoga